Long-Term Factoring

Wat is Long-Term Factoring?

Confluence maakt long term factoring bereikbaar voor het MKB. In uw zoektocht naar bedrijfsfinanciering vindt u vele verschillende vormen van factoring. Bij long term factoring wordt een groot deel van uw factuur voorgefinancierd. Dit kan tot 12 maanden betaaltermijn.

De kosten hiervan zijn hoger dan bij traditioneel factoren van uw vorderingen. Debiteurenfinanciering is een bekende en succesvolle manieren van krediet verlenen en wordt al jaren toegepast door de dochtermaatschappijen van de bekende banken. Wij maken het ook bereikbaar voor ondernemers met minder dan vijf miljoen euro omzet.

Long term factoring maakt nu ook de weg vrij voor intermediairs, deze beroepsgroep heeft lang onder druk gestaan door de vele wijzigingen opgelegd door de AFM. Door middel van long term factoring kunnen de opbrengsten van jaar 2 ook naar voren worden gehaald.

 

Kosten van Long-Term Factoring

Met factoring krijgt u niet alleen de beschikking over een kredietfaciliteit maar bent u ook verzekerd tegen debiteurenrisico’s zoals een faillissement. Uw debiteurenbeheer wordt professioneel voor u gedaan. Dit vindt u terug in de kosten voor factoring.
Wij hanteren voor long term factoring  de volgende kosten:

  • Voor de financiering: Rente op jaarbasis en Kredietprovisie op maandbasis, deze betaalt u alleen als u gebruik maakt van uw factoringfaciliteit;
  • Voor het debiteurenbeheer: Factor Fee, voor het professioneel doen van uw debiteurenbeheer;
  • Voor het afdekken van uw debiteurenrisico: een premie voor kredietverzekering, het is niet verplicht om uw kredietverzekering ook via ons af te sluiten;
  • Start Fee, eenmalige kosten voor het inrichten van uw debiteurenadministratie en de factoringfaciliteit.

Graag nodigen wij u uit bij ons op kantoor voor een persoonlijk gesprek.

 

long-term factoring